Our employees are the success of our company
A spacious villa building, owned by the Krupp company for decades, made me dream to fulfil my dream. We wanted to be hosts "to be the family", in the best tradition of the word. A private atmosphere in the hotel and restaurant area, high quality at a reasonable price-performance ratio are our concern.
Our aim is to offer the best possible service in all areas, and we have many employees who enjoy their job. Without our team, young and uncomplicated, in which everyone expresses their love of their profession to the guest with fun and commitment, such a dream could not be fulfilled.
We know that it is not a matter of course that we are able to fulfil our high standards with enthusiasm. But we not only challenge our employees, we also want to encourage them. Our aim is to expand and develop their skills, knowledge and motivation.
Career
Commis de rang (m/w/d)
You should have initial experience in upscale service and contribute your expertise with a professional attitude, but also with warmth and naturalness. You enjoy service and enjoy working in a service-oriented team.
Chef de rang (m/w/d)
Sie sollten über ausreichend Erfahrung im gehobenen Service verfügen und mit professioneller Einstellung, aber auch mit Herzlichkeit und Natürlichkeit Ihr Fachwissen einbringen und dieses auch mit Freude an unsere Auszubildenden weitergeben. Sie haben Freude an der Dienstleistung und arbeiten gerne in einem serviceorientierten Team.
Empfangsmitarbeiter (m/w/d)
Sie sollten über eine Ausbildung im Hotelfach verfügen und mit professioneller Einstellung, aber vor allem auch mit Herzlichkeit und Natürlichkeit Ihr Fachwissen einbringen. Zu den Aufgaben zählen Gästebetreuung, Reservierung, Empfang, Sekretariat, Verkauf und Korrespondenz. Gute Englischkenntnisse sind Voraussetzung, Französischkenntnisse sind wünschenswert.
Wir bieten ein sehr gutes Betriebsklima, einen modernen, hellen Arbeitsplatz und ein gutes Gehalt. Gerne sind wir Ihnen bei der Wohnungssuche behilflich. Wenn Sie interessiert sind, dann freuen wir uns auf Ihre Bewerbung.
Stellv. Restaurantleiter (m/w/d)
Sie bringen ausreichend Erfahrung aus der Gastronomie mit und möchten nun im nächsten Schritt Verantwortung in einem jungen und motivierten Team übernehmen.
Chef de rang (m/w/d)
Sie sollten über ausreichend Erfahrung im gehobenen Service verfügen und mit professioneller Einstellung, aber auch mit Herzlichkeit und Natürlichkeit Ihr Fachwissen einbringen und dieses auch mit Freude an unsere Auszubildenden weitergeben. Sie haben Freude an der Dienstleistung und arbeiten gerne in einem serviceorientierten Team.
We offer
Es erwartet Sie ein ausgesprochen junges, hochmotiviertes und gut gelauntes Team.
Außerdem:
- geregelte Arbeitszeiten bei einer 5-Tage-Woche
- keinen Teildienst
- grundsätzlich sind auch andere flexible Arbeitszeitmodelle (z.B. 4-Tage-Woche) möglich
- übertarifliche Bezahlung
- Beteiligung am Trinkgeld
- Nutzung des Felsenbades durch die Mitarbeiter
- Freie Mitarbeiterverpflegung zu unseren Pausenzeiten
- Mitarbeiter Rabatt in unseren Restaurants
- ein modernes Arbeitsumfeld
- einen unbefristeten Arbeitsvertrag
Ebenfalls sind wir Ihnen gerne bei der Wohnungssuche behilflich.
Contact person: Mr Philipp Hussong
Hotel & Restaurant Villa Hammerschmiede
Hauptstrasse 162, D-76327 Pfinztal (near Karlsruhe)
Telephone: +49 (0)7240 - 601 0
Telefax: +49 (0)7240 - 601 60
E-Mail: personal@villa-hammerschmiede.de
We are looking for temporary heroes
Aushilfshelden (m/w/d)
Sie sind Schüler*in oder Student*in und für Sie ist das Wochenende mehr als nur ausschlafen und nichts tun?
Dann kommen Sie zu uns in die Gastronomie und vollbringen Heldentaten. Ob als Morgenheld beim Frühstück oder als Hochzeitsheld am Abend.
Vorkenntnisse? Brauchen Sie nicht, wir zeigen Ihnen alles.
Are you interested? Then get in touch with p.hussong@villa-hammerschmiede.de
Hotel-Restaurant Villa Hammerschmiede GmbH & Co. KG | z. Hd.: Eric Griese
Hauptstraße 162
D-76327 Pfinztal-Söllingen
Ausbildungen
Jetzt bewerben: Wir suchen bereits Auszubildende für den Ausbildungsstart im September 2025!
- secondary school leaving certificate
- Teamwork and communication skills
- Knowledge of foreign languages is an advantage
- Organization and sales talent
- Good manners, pleasant appearance
- majority is desired
3 years
- Receive, advise and look after guests
- Set up and control guest rooms
- Serving food and drinks
- Conduct sales conversations and create offers
- manage the hotel till
- Plan, organize and carry out events
- Develop, implement and control marketing measures
- Planning personnel deployment, correspondence with guests, merchandise management
Block lessons
Hotel professionals have excellent career opportunities in all departments of a company: floor, reception, reservations, sales, restaurant, banquet or administration. You have the chance to become a department head, hotel manager or independent entrepreneur of a hospitality business.
- Master class (chef)
- Specialist in the hospitality industry (IHK)
- Hotelfachschule (staatl. geprüfter Gastronom oder Betriebswirt)
- Special further training, e.g. as a diet cook
- Stays abroad
- Technical seminars
- Femdsrachenkurse
- secondary school leaving certificate
- Teamwork and communication skills
- Knowledge of foreign languages is an advantage
- Organization and sales talent
- Good manners, pleasant appearance
- majority is desired
3 years
- Receive, advise and look after guests
- Set up and control guest rooms
- Serving food and drinks
- Conduct sales conversations and create offers
- manage the hotel till
- Plan, organize and carry out events
- Develop, implement and control marketing measures
- Planning personnel deployment, correspondence with guests, merchandise management
Block lessons
Hotel professionals have excellent career opportunities in all departments of a company: floor, reception, reservations, sales, restaurant, banquet or administration. You have the chance to become a department head, hotel manager or independent entrepreneur of a hospitality business.
- Master class (chef)
- Specialist in the hospitality industry (IHK)
- Hotelfachschule (staatl. geprüfter Gastronom oder Betriebswirt)
- Special further training, e.g. as a diet cook
- Stays abroad
- Technical seminars
- Femdsrachenkurse
- secondary school leaving certificate
- Teamwork and communication skills
- Good manners
- Quick comprehension
- Organization and sales talent
- majority is desired
3 years
- Perform host functions
- Serving food and drinks
- Organize service processes
- Decorate rooms and boards
- Decorating rooms and boards
- Create offers
- Abrechnungssysteme einsetzten
- Service, food and beverage customer
Block lessons
Restaurantfachleute können in den Abteilungen Restaurant und Bar vom Commis de Rang bis zum Abteilungsleiter, Restaurantdirektor oder Wirtschaftsdirektor (F&B-Manager) aufsteigen. Durch die Ausbildung erhalten Restaurantfachleute ideale Voraussetzungen für Positionen im Bankett- und Veranstaltungswesen oder für die selbstständige Führung eines gastgewerblichen Betriebes.
- Master class (chef)
- Specialist in the hospitality industry (IHK)
- Hotelfachschule (staatl. geprüfter Gastronom oder Betriebswirt)
- Special further training, e.g. as a diet cook
- Stays abroad
- Technical seminars
- Femdsrachenkurse
- secondary school leaving certificate
- Teamwork and communication skills
- Knowledge of foreign languages is an advantage
- Organization and sales talent
- Good manners, pleasant appearance
- majority is desired
3 years
- Receive, advise and look after guests
- Set up and control guest rooms
- Serving food and drinks
- Conduct sales conversations and create offers
- manage the hotel till
- Plan, organize and carry out events
- Develop, implement and control marketing measures
- Planning personnel deployment, correspondence with guests, merchandise management
Block lessons
Hotel professionals have excellent career opportunities in all departments of a company: floor, reception, reservations, sales, restaurant, banquet or administration. You have the chance to become a department head, hotel manager or independent entrepreneur of a hospitality business.
- Master class (chef)
- Specialist in the hospitality industry (IHK)
- Hotelfachschule (staatl. geprüfter Gastronom oder Betriebswirt)
- Special further training, e.g. as a diet cook
- Stays abroad
- Technical seminars
- Femdsrachenkurse
- Good Hauptschulabschluss
- Craftsmanship and creativity
- Good physical condition
- Quick comprehension
- Calculation skills
- Team spirit
- majority is desired
3 years
- Production and preparation of food
- Professionelle Küchentechnik und moderne Arbeitsgeräte einsetzten
- Ernährungspsychologische, ökonomische und ökologische Gesichtspunkte berücksichtigen
- Observe hygiene regulations
- Presenting products
- advise guests
- Develop, implement and control marketing measures
- Planning personnel deployment, correspondence with guests, merchandise management
Block lessons
Köche beginnen ihre Karriere als Commis de Cuisine und können bis zum Küchendirektor oder Wirtschaftsdirektor (F&B-Manager) aufsteigen. Die Einsatzmöglichkeiten eines Koches sind vielseitig, sei es in der Küche eines Restaurants, Hotels oder Kurbetriebes, einer Kantine oder gar eines Kreuzfahrtschiffes. Durch ihre Ausbildung erwerben Köche ideale Voraussetzungen für die selbstständige Führung eines gastgewerblichen Betriebes.
- Master class (chef)
- Specialist in the hospitality industry (IHK)
- Hotelfachschule (staatl. geprüfter Gastronom oder Betriebswirt)
- Special further training, e.g. as a diet cook
- Stays abroad
- Technical seminars
- Femdsrachenkurse
- secondary school leaving certificate
- Teamwork and communication skills
- Good manners
- Quick comprehension
- Organization and sales talent
- majority is desired
3 years
- Perform host functions
- Serving food and drinks
- Organize service processes
- Decorate rooms and boards
- Decorating rooms and boards
- Create offers
- Abrechnungssysteme einsetzten
- Service, food and beverage customer
Block lessons
Restaurantfachleute können in den Abteilungen Restaurant und Bar vom Commis de Rang bis zum Abteilungsleiter, Restaurantdirektor oder Wirtschaftsdirektor (F&B-Manager) aufsteigen. Durch die Ausbildung erhalten Restaurantfachleute ideale Voraussetzungen für Positionen im Bankett- und Veranstaltungswesen oder für die selbstständige Führung eines gastgewerblichen Betriebes.
- Master class (chef)
- Specialist in the hospitality industry (IHK)
- Hotelfachschule (staatl. geprüfter Gastronom oder Betriebswirt)
- Special further training, e.g. as a diet cook
- Stays abroad
- Technical seminars
- Femdsrachenkurse